Tijdens de PADI Rescue diver cursus gaan we dieper in op zelfredzaamheid en het helpen van andere duikers in geval van nood. Er wordt aandacht besteed aan verscheidene reddingstechnieken in de skill sessies, maar er worden ook volledige scenario's uitgerold waarin je als toekomstige rescue diver je kennis kan testen.

Het programma in het kort
  • Theorie in zelfstudie + 3 theoriesessies + examen
  • 3 - 4 sessie in zwembad of beschut water om de basis reddingsvaardigheden te oefenen
  • 1 volledige dag of 2 halve dagen waarin reddingscenario's geoefend worden

Rescue Diver Only: 340 euro
Inbegrepen: cursuskit, inkom zwembad, begeleiding cursus.
Huur duikmateriaal: + 80 euro.

Rescue Diver Basic : Rescue diver + DAN basic life support  + DAN first aid  + DAN AED provider  - All-in: 499 euro

Rescue diver Advanced: Rescue diver + DAN basic life support  + DAN first aid  + DAN AED provider  + DAN oxygen provider  - All-in: 549 euro - Aanbevolen pakket

Rescue diver complete: Rescue diver + DAN basic life support  + DAN first aid  + DAN DFR provider  (AED, oxygen, advanced oxygen, HMLI) - All-in prijs 699 euro

Voorwaarden om deel te nemen
Om deel te kunnen nemen dien je in een goede gezondheid te verkeren en in het bezit te zijn van het PADI Advanced open water diver  brevet of gelijkwaardig (bvb. CMAS 2*).

Om gebrevetteerd te worden dien je tevens in het bezit te zijn van een reanimatie + eerste hulp dipoma niet ouder dan 2 jaar. Bijvoorbeeld: DAN Basic Life support , AED  & First Aid .

Na afloop van de cursus ben jij in staat om te reageren op duiknoodgevallen, duikgerelateerde problemen vast te stellen, te voorkomen en op te lossen. Het rescue brevet is overal ter wereld geldig.

Ben je na afronding van deze duikopleiding nog steeds gebeten om door te gaan, dan kan je ofwel je  Master scuba diver brevet  halen of indien je graag wil gaan lesgeven in het duiken, inschrijven voor de PADI Divemaster  en een PADI professional worden.