DigitaleOnderwaterfotografie

Heb je reeds een duikbrevet, PADI open water, advanced open water, … en ben je vooral op zoek naar een manier om nieuwe aspecten van het duiken te verkennen, je kennis en vaardigheden te verbreden ? Dan zijn onze PADI specialties iets voor jou. Zo kan je beter leren navigeren, je nultijd verlengen met verrijkte lucht, duiken op een wrak, … Zeker voor ieder wat wils.

Heb je 5 PADI specialties afgerond en ben je daarnaast ook PADI rescue diver dan kan je je brevet opwaarderen naar Master Scuba Diver, het hoogste PADI duikbrevet als sportduiker, vooraleer je de stap naar het professionele duikgebeuren zet als divemaster. Boek meteen 5 PADI specialties en geniet van 25 euro korting per specialty, niet combineerbaar met andere kortingen.

ScubaXP biedt verschillende PADI specialties aan, heb je reeds adventure dives afgerond of je advanced brevet gehaald, dan gelden deze duiken ook als eerste duik voor de respectievelijke specialty. Als deze specialties veronderstellen het gebruik van je eigen duikmateriaal, inkomgelden of vergunnen voor duikplaatsen zijn niet inbegrepen. Duikverzekering is verplicht en niet inbegrepen voor de specialties met buitenwaterduiken.

PADI Specialties aangeboden door ScubaXP:

Nitrox specialty of duiken met verrijkte lucht (enriched air) – 100 euro (incl. handboek & brevetatie)

Deze specialty is voornamelijk theoretisch. We duiken één avond het leslokaal in, waarbij de alle veiligheidsbegrippen doornemen, je duikcomputer instellen en hoe je het nitrox luchtmengsel meet.

Duiken met nitrox kan verschillende voordelen hebben, niet enkel verleng je je nultijd, maar indien je kortere duiktijden aanhoudt, kan je de stikstofopbouw een stuk verminderen en het sowieso al kleine risico op decompressieziekte nog verder verminderen.

Boek je deze nitrox specialty in combinatie met je PADI advanced brevet, dan krijg je 25 euro korting op de cursusprijs.

Deep diver – 175 euro (incl. handboek & brevetatie)

Als advanced open water heb je een dieptelimiet van 30 meter. Wens je deze grens nog een beetje te verleggen dan is de deep dive specialty de manier om die grens te verleggen naar 40 meter. Meteen ook de limiet voor het sportduiken. De cursus is praktijkgericht, we doen de theorie in zelfstudie en gebruiken de uitgebreide briefings bij de duiken om deze te toetsen en verder uit te diepen.

Reken op 2 duikdagen met in principe 3 duiken tussen de 30 & 40 meter. We kunnen hiervoor afzakken naar Zeeland of steengroeves, naargelang de planning en weersomstandigheden. Om deel te mogen nemen dien je minimaal 15 jaar te zijn en te beschikken over een PADI advanced open water brevet of gelijkwaardig en natuurlijk ook in goede gezondheid te zijn. Medische keuring aanbevolen.

Droogpakduiker – 135 euro (incl. handboek & brevetatie)

Net een nieuw droogpak aangeschaft ? Of wil je eens ervaren hoe het is om met een droogpak te duiken, al dan niet ter voorbereiding van een vakantie naar winterse duikoorden ? Tijdens een droogpakspecialty oefenen we op je drijfvermogen met een droogpak, je hebt nu immers niet alleen lucht in je trimvest, maar verdeeld over je hele lichaam, met dat ene ontluchtingsventiel op je arm. Toch wel even aanpassen.

We plannen 2 buitenwaterduiken in en optioneel kan er ook een zwembadles ingepland worden op donderdagavond in Beveren. Om deel te mogen nemen dien je 15 jaar zijn en minimaal PADI open water of gelijkwaardig. En natuurlijk ook een droogpak in jouw maat ter beschikking te hebben.

Onderwaternavigatie – 175 euro (incl. brevetatie)

Tijdens 3 duiken krijg je alle tips & trics mee om onder water te navigeren, met of zonder je kompas te gebruiken. Hoe schat je afstanden in onder water, gebruik je kompas voor een ingewikkeld zwemparcours, hoe vind je een gemarkeerd voorwerp terug, hoe maak je een onderwaterkaart.

Onderwaterfotografie – 200 euro (incl. handboek & brevetatie)

Onze cursus onderwaterfotografie is toegankelijk voor iedereen met een duikbrevet, minimumleeftijd 10 jaar. De cursus is opgedeeld in 2 onderdelen, beiden met een gedeelte theorie + praktijk. Ken je nog niet veel van fotografie en/of wil je enkele basisvaardigheden van het fotograferen onder water doornemen, dan is deze cursus iets voor jou. Ben je al een geoefend fotograaf dan schiet deze cursus zijn doel voorbij, zo eerlijk zijn we ook bij ScubaXP.

In het eerste deel gaan we na een theoretische sessie van ongeveer 2 uur het zwembad in om de aangeleerde basistechnieken toe te passen. Hoe stellen we die witbalans in, gebruiken we kleurfilters, … We gebruiken hierbij in eerste instantie enkel natuurlijk licht.  Tijdens deel 2 gaan we dan dieper in op het gebruik van lampen en flitsers, besteden we aandacht aan compositie en gaan we ook heel kort in op fotobewerking. Let wel dit is geen photoshop cursus, daarvoor bestaan er heel wat andere alternatieven. Na afloop van de theorie, maken we 1 of 2 buitenwaterduiken op 1 duikdag.

Leer je beter uittrimmen (peak performance buoyancy)- 135 euro (incl. brevetatie)

Heb je een duikbrevet, maar voel je je nog niet 100% goed bij het uittrimmen ? Tijdens de peak performance buoyance specialty gaan we het water in enkel en alleen met het doel om jouw drijfvermogen op punt te stellen. Controle over je drijfvermogen is een must voor elke duiker en zeker als je straks wil fotograferen of filmen onder water. Je kan deze cursus ook volgen in combinatie met de specialty onderwaterfotografie, op die manier krijg je 25 euro korting op de cursusprijs.

Deelnemen kan al vanaf 10 jaar. We doen 2 buitenwaterduiken, optioneel kunnen we ook een sessie in het zwembad organiseren. Tijdens deze duiken oefenen we op het verkrijgen en behouden van drijfvermogen, zodat je leert anticiperen op veranderingen in de duikdiepte, houding, … en je perfect uitgetrimd kan zijn gedurende de hele duik.

Equipment specialist of materiaalspecialty – 75 euro (incl. brevetatie)

Er zijn 101 verschillende automaten, trimvesten, pakken … op de markt. Welke voldoen aan jouw noden ? Waarop moet je letten ? Deze cursus maakt je vertrouwd met de verschillende systemen op de markt. Tevens nemen we met jou ook een aantal mogelijke materiaalproblemen en hun (nood)oplossingen door.

Deze workshop is interessant voor zowel de beginnende duiker als meer ervaren duikers die  hun duikmateriaal een langere levensduur willen bezorgen. Tijdens de PADI specialty over duikmateriaal proberen we je in een workshop van 2 uur zoveel mogelijk tips mee te geven. Voorwaarden om deel te nemen: minimaal 10 jaar zijn, in het bezit van je PADI Scuba diver brevet  of gelijkwaardig.

Wrakduiken – 325 euro (incl. brevetatie, exclusief prijs voor eventueel noordzeeduiken, gemiddelde kost per duikdag 100 euro)

Na een theoriesessie van +/- 2 uur, volgen 4 open water duiken. Wij kunnen deze specialty organiseren met noordzeeduiken. Nu we ook een wrak in de grevelingen hebben, kunnen we deze specialty ook daar organiseren. We verkiezen echter de noordzee indien de deelnemers voldoende ervaring hebben.

Voorwaarden om deel te nemen: minimaal 15 jaar zijn, in het bezit van je PADI Advanced open water diver  of gelijkwaardig (bvb CMAS 2*) en in goede gezondheid zijn. Voor noordzeeduiken dien je minimaal 25 getijden of stromingsduiken gemaakt te hebben.

Driftduiker – 165 euro (incl. brevetatie)

Geniet van een duik door je simpelweg te laten meenemen door de stroming, het lijkt wel vliegen. Je krijgt uitleg over stromingsduikuitrusting, komt meer te weten over zeestromingen, maakt 2 duiken waarbij je controle dient te houden over je drijfvermogen, nagivatie en communicatie. Je leert de technieken aan om in de stroming toch dicht bij je buddy te blijven.

Minimumleeftijd voor deze speciality is 12 jaar.

Nachtduiker – 195 euro (incl. brevetatie)

Wist je dat het onderwaterleven ’s nachts heel verschillend is ten opzichte van het onderwaterleven tijdens de dag ? Ontdek het samen met ons tijdens deze nachtduik specialty. We maken 3 nachtduiken waarbij je leert gebruik te maken van je duiklamp, communiceren en navigeren in het donker en meer leert over het onderwaterleven na zonsondergang. We doen minstens 1 van deze 3 duiken in Zeeland.

Minimumleeftijd voor deze speciality is 12 jaar.

Visherkenning – 135 euro (incl. brevetatie)

Deze specialty is vooral bedoeld voor mensen die niet regelmatig in de Oosterschelde/Grevelingen duiken. Het is geen cursus onderwaterbiologie, daarvoor zijn er meer geschikte cursussen te vinden, maar wel een korte kennismaking met het onderwaterleven in de zeeuwse wateren. Deze specialty is eigenlijk een combinatie van een Discover zeeland  ervaring met een beetje meer instructies rond het onderwaterleven.

We doen 2 buitenwaterduiken (1 duikdag) waarin uitgebreid het onderwaterleven bestuderen op dat moment aanwezig in de Oosterschelde/Grevelingen. We leren je waar je op moet letten om bepaald onderwaterleven te spotten. Combineer 2 PADI specialties door deze specialty te combineren met de cursus Digitale onderwaterfotografie, je krijgt dan 50 euro korting op de totaalprijs. 

Sidemount specialty – 240 euro (incl. brevetatie)

De standaard configuratie met de fles op je rug bij het duiken is geen must. Sidemount duiken geeft je de flexibiliteit om je anders te stroomlijnen, je gaat het water in, klikt je flessen aan en weg ermee ! We doen een beschutwaterduik en 3 buitenwaterduiken waarin we je leren hoe je de sidemount duikuitrusting opbouwt, jezelf uittrimt, je luchtvoorziening beheert en correct reageert op potentiële problemen.

Minimumleeftijd voor deze speciality is 15 jaar.

Self Reliant Diver – 240 euro (incl. brevetatie)

Tijdens een theoriesessie en 3 duiken, leer je alles over de risico’s bij het solo duiken. Bereken je luchtconsumptie en plan je duik, weer klaar voor eventueel problemen, leer hoe je het extra materiaal integreert in je duikuitrusting zonder dat het in de weg komt te zitten.

Minimumleeftijd voor deze specialty is 18 jaar.

X