Service duikmateriaal

De aankoop van je duikmateriaal is vaak geen lichte beslissing en ook een investering waarvan je langere tijd wil kunnen genieten. De fabrikanten en ook ScubaXP adviseren dan ook om je duikmateriaal op regelmatige basis te laten onderhouden. Doe dit zeker om de 100 duiken en/of 1 maal per jaar. Om de levensduur van je duikmateriaal te verlengen is het belangrijk om ten alle tijde zorg te dragen voor je duikmateriaal.

Tijdens deze PADI materiaal specialty leer je je duikmateriaal te onderhouden. We gaan diepe in op de werking van je ademautomaat, trimvest, … welke problemen er kunnen optreden langs te waterkant en hoe je deze kan oplossen en voorkomen. Welk reservemateriaal voorzie in je duikkoffer ? Hoe berg je je duikmateriaal op in de wintermaanden wanneer je misschien niet echt actief bent.

Minimum leeftijd voor deze materiaal specialty is 10 jaar. De cursus vindt plaats in het leslokaal bij ScubaXP, onderdeel van onze duikwinkel en ook service center. We hebben dan ook alle materiaal bij de hand om deze cursus vlot af te ronden. De workshop duurt 2 – 3 uur. Na afloop van deze cursus mag je jezelf PADI Equipment specialist noemen.

Deze workshops worden georganiseerd tijdens de wintermaanden, op die manier kan je je duikkennis verder uitbouwen tegen dat het duikseizoen weer aanbreekt. Je bent bovendien goed op de hoogte welk onderhoud je duikmateriaal nodig heeft om weer aan het duikseizoen te starten eens het water begint op te warmen.

Kostprijs voor deze specialty: 80 euro (incl. brevetatie).

X