ScubaXP Specialty Wrakduiken - Wreck diver

Het verkennen van de wondere onderwaterwereld is sowieso al heel fascinerend. Over de jaren heen zijn er ook heel wat wrakken op de zeebodem terechtgekomen, aan elk van deze wrakken hangt een verhaal. Dit maakt het wrakduiken nog aantrekkelijker. Ben jij ook zo gefascineerde door deze extra dimensie in het duiken ? Dan is de PADI Wrakduikspecialty zeker iets voor jou.

De PADI Wrakduikspecialty bestaat uit een theoretische sessie van ongeveer 2 uur, waarin we samen alle extra veiligheidsmaatregelen overlopen die belangrijk zijn bij het wrakduiken. Deze wordt georganiseerd in het leslokaal, maar kan eventueel ook online via webinar gegeven worden.

Na afronding van de theorie gaan we over tot de praktijk, we maken 4 duiken, de eerste 2 duiken gaan door in het Grevelingenmeer, waar we enkele wrakken gebruiken om de basisvaardigheden van het wrakduiken te oefenen. De volgende 2 duiken worden indien de planning en het weer het toelaat, op de Noordzee georganiseerd onder de vorm van een daguitstap. Na afloop van deze 4 duiken mag je jezelf PADI Wrakduiker noemen.

Voorwaarden om deel te nemen: minimaal 15 jaar zijn, in het bezit van je PADI Advanced open water diver  of gelijkwaardig (bvb CMAS 2*) en in goede gezondheid zijn.  Extra voorwaarden die gelden voor het duiken op de Noordzee: minimale leeftijd 18 jaar en minimale ervaring van 25 getijden of stromingsduiken in de Oosterschelde of gelijkwaardig.

Kostprijs voor deze specialty: 495 euro (incl. brevetatie, excl. kostprijs noordzeeduiken).

Indien er meerdere deelnemers zijn, kunnen we deze specialty ook aanbieden op alternatieve locaties. Informeer naar de mogelijkheden.

X