Freediving ScubaXP

Bij ScubaXP kan je ook terecht voor freedive opleidingen in Beveren, Sint-Niklaas of Temse. Voor onze Freedive Level 1 tot 3 werken we samen met Belgische recordhoudster en instructrice Inge Verbruggen. Voor de Try Freedive & Basic Freediver hebben we verschillende opgeleide instructeurs binnen onze duikschool.

Wat is vrijduiken of freediving ?

Vrijduiken is duiken zonder perslucht, je duikt op één ademteug onderwater om te genieten van de onderwaterwereld. Vrijduiken wordt ook gebruikt bij sommige onderwatersporten, zoals onderwaterhockey, synchroonzwemmen, … Maar de meesten onder ons willen vooral langer en/of dieper onder water blijven om de natuur onder de zeespiegel te bewonderen.

Freediving laat je de onderwaterwereld zien op een hele andere manier dan het duiken met perslucht. Eentje waarbij je geen lawaaiierige bellen achterlaat. De nadruk ligt op het ontspannen door gebruik van de juiste ademhalingstechnieken. Je wordt één met de natuur en kan veel dichter naderen tot het onderwaterleven. En dit allemaal in één ademteug. ScubaXP is SSI freedive center, onder leiding van onze deskundige instructeurs leer je stapsgewijs de vaardigheden en wordt je steeds beter in freediving.

Je kan je opleiding als freediver stap per stap opbouwen. Heb je nog nooit aan freediving gedaan, kom langs en schrijf in voor een initiatiesessie, Try Freediving. Nadien kan je deelnemen aan onze opleidingen, waarbij je je vaardigheden als vrijduiker opbouwt.

SSI Try Freediving

Het SSI Try Freediving programma is een kennismaking met vrijduiken. We starten met theorie en ademhalingsoefeningen. Daarna gaan we het water in voor een statische sessie. Statische is de basisdiscipline van het vrijduiken. Je leert steeds langer je adem inhouden terwijl je met je gezicht in het water ligt.

Programma: 1 theoriesessie + 1 zwembadsessie

Kostprijs: 75 euro (inkom zwembad inbegrepen)

Basic Freediver

Tijdens deze opleiding leren we je de basisvaardigheden voor het vrijduiken met een buddy tot een maximale diepte van 5 meter.

Programma: 1 theoriesessie, 1 zwembadsessie, 1 dieptesessie

Kostprijs: 175 euro (incl. inkom zwembad, inkom transfo)

Freediver (Level 1)

Vrijduiken tot een diepte van maximaal 20 meter samen met je buddy.

Programma: 2 theoriesessies, 1 ademhalingssessie, 1 stretchingsessie, 2 zwembadsessies, 2 dieptesessies

Kostprijs: 325 euro (excl. inkom zwembad & inkom duiktank/nemo33)

Locatie dieptesessies: Duiktank Zwevegem of Nemo33

Advanced Freediver (Level 2)

Je bent level 1 freediver en hebt minimaal 6 gelogde freedive sessies, dan kan je deelnemen aan level 2 en bouw je op naar het vrijduiken tot 30 meter diepte.

Programma: 2 theoriesessies, 1 ademhalingssessie, 1 stretchingsessie, 2 zwembadsessies, 4 dieptesessies

Kostprijs: 355 euro (excl. inkom zwembad & inkom nemo 33)

Locatie dieptesessies: Nemo 33

        Minimumvereisten: 2 min 30 je adem kunnen inhouden, 50 meter onder water kunnen zwemmen en 20 meter diep kunnen duiken.

Verzekering: DAN verzekering of gelijkwaardig

Ontdek ook onze EHBO opleidingen die geschikt zijn voor zowel duikers als vrijduikers.

Tijdens de Try & Basic freediving kan je materiaal huren, voor de verdere opleidingen schaf je best je eigen materiaal aan. Cursisten genieten in onze duikshop van speciale starterspakketten en andere aanbiedingen.

Alle bovenstaande cursusprijzen zijn exclusief huur materiaal & inkom voor zwembad of locatie dieptesessie.

Welke uitrusting voorzie je als freediver ?

Kom langs bij ScubaXP voor advies om het juiste materiaal aan te schaffen of bezoek onze webshop.

X