ScubaXP Nitrox Specialty - Enriched Air diver

Op bepaalde dieptes wordt de nultijd met lucht korter, waardoor je noodgedwongen je duik moet inkorten. Duiken met verrijkte lucht kan dan een oplossing bieden. Verrijkte lucht, ook wel nitrox, is een luchtmengsel met meer zuurstof (en dus minder stikstof). De SSI Nitrox Specialty omvat naast de e-learning nog een workshop in het leslokaal of online + kort praktijkmoment waarin we leren hoe je een enriched air mengsel nameet met een nitrox analyzer. Wat zijn de voordelen van het duiken met nitrox ? Welke aandachtspunten dienen we te overwegen ? Heb je ander materiaal nodig om te duiken met verrijkte lucht ? Nadat we deze vragen beantwoord hebben, nemen we er onze duikcomputer bij en gaan we ook eens een gasmengsel meten.

4 redenen om de SSI Nitrox Specialty te volgen:

  • Minder stikstofopname, hierdoor krijg je langere bodemtijden en kan je dus langer van je duiken genieten, maar je kan er ook voor kiezen om de nultijden van het duiken met lucht aan te houden en op dit manier nog veiliger te duiken.
  • Langere nultijden, op een diepte van 18 meter verleng je bijvoorbeeld de nultijd van 56 naar 95 minuten.
  • Leer je duikcomputer gebruiken. Tijdens de Nitrox cursus krijg je een beter inzicht wat je duikcomputer eigenlijk juist voor jou berekent en hoe je hem kan gebruiken om je duiken te plannen.
  • Geniet nog meer van je duiken, je dient wordt minder beperkt door de nultijden, op sommige dieptes zal je luchtverbruik te bepalende factor zijn voor de lengte van je duik.

Kostprijs van deze specialty: 139 euro (incl. e-learning & brevetatie)

Optioneel kan je ook 2 ervaringsduiken maken, extra kost 70 euro, incl. nitrox vullingen.

Minimum leeftijd voor deze specialty is 15 jaar.

De SSI Enriched air specialty kan ook gecombineerd worden met de SSI Open water Diver met 10 euro korting.

X