ScubaXP EHBO

Eerste hulp bij ongevallen of EHBO, een breed begrip voor het verlenen van hulp bij niet-levensbedreigende verwondingen of ziekte. Niemand blijft ervan gespaard, iedereen heeft wel eens een klein ongeval met een snij-, brand-, schaafwond of een verzwikte enkel tot gevolg. Of een collega heeft een allergische reactie op iets wat hij/zij gegeten heeft, … Elke situatie vraagt specifieke eerste hulp acties.

Tijdens de DAN First aid provider cursus gaan we in op zoveel mogelijk situatie die je kan tegenkomen in het leven en waarbij van jou verwacht wordt om eerste hulp bij ongevallen toe te passen. We leren de juiste verbanden aanleggen, te herkennen wanneer het nodig is om medische hulp / ambulance in te roepen, wanneer je net wel of niets dient te doen. We kijken samen ook even wat er in je EHBO koffer zou moeten zitten.

De meeste verwondingen zijn niet duikgerelateerd, de cursus is dan ook toegankelijk voor iedereen die een cursus eerste hulp bij ongevallen wenst te volgen. Deze workshop duurt 5 – 6 uur.

Kostprijs: 95 euro

Vereisten vooraf: Reanimatiebrevet of basic life support  niet ouder dan 2 jaar.

X