Zuurstof Toedienen

Ben je reeds in het bezit van een duikbrevet, dan weet je al dat zuurstof toedienen heel belangrijk is wanneer je te maken hebt met duikongevallen. Ook in het zwembad zal je in het EHBO lokaal een zuurstofkoffer vinden, gezien zuurstof toedienen ook vitaal is bij een bijna-verdrinking. De cursus is toegankelijk voor duikers, niet-duikers die vaak mee langs de waterkant staan, mensen tewerkgesteld in een zwembad, maar ook in bepaalde bedrijven is eerste hulp met gebruik van zuurstof belangrijk.

We gebruiken zuurstof omdat bij een bepaald ongeval, de longen niet meer 100% functioneren, waardoor een tekort aan zuurstof kan ontstaan. Dit kan het geval zijn bij decompressieziekte, longoverdruk, verdrinking of gebruik van een andere chemische stof die een aanslag op de longen heeft gepleegd. Om zuurstof te mogen toedienen dien je hiervoor opgeleid te zijn.

Tijdens de cursus gaan we in op het gebruik & onderhoud van de zuurstofkoffer, veiligheid en het gebruik van de zuurstofkoffer in de praktijk. De workshop neemt zo’n 3 à 4 uur in beslag. Na afronding van deze eerste hulp cursus kan je zuurstof toedienen en weet je ook wanneer dit te doen.

Kostprijs: 75 euro (incl. cursuskit en brevetatie)

Vereisten vooraf: 

  • Min. 10 jaar oud
  • In het bezit van een geldig reanimatiediploma (Primary Care – Max. 24 maanden oud)
X