LevensReddenMetAED

Hoe gebruik je een AED ? Wat is een AED ? Zijn dit vragen die je jezelf al gesteld hebt ? Dan is deze cursus zeker iets voor jou. Je leert werken met de automatische externe defibrillator als extra hulpmiddel bij een reanimatie. Het gebruik van een AED maakt effectief een verschil bij patiënten met hartfalen, waar reanimatie alleen vaak niet voldoende is om het hart weer te doen kloppen. We besteden dan ook extra aandacht hoe je hartfalen kan herkennen, wat je moet doen tot de AED beschikbaar is en hoe je deze dan uiteindelijk gebruikt.

Deze cursus is toegankelijk voor iedereen, niet enkel duikers. Wij bevelen aan om de AED provider samen met de cursus leren reanimeren of basic life support te volgen indien je nog geen reanimatiebrevet bezit.

Kostprijs: 70 euro (incl. cursuskit en brevetatie)

Vereisten vooraf: 

  • Min. 10 jaar oud
  • In het bezit van een geldig reanimatiediploma (Primary Care – Max. 24 maanden oud)

Waarom willen wij je vraag ‘hoe gebruik je een AED’ beantwoorden ? Lees dan hier een van de voorbeelden van een geslaagde reanimatie met AED in 2014, er zijn nog meer succesverhalen te vinden in de media. Kijk ook zeker even op de website van je gemeente om uit te vinden waar in jouw buurt een AED beschikbaar is en check ook hoe deze eventueel aangegeven worden in het straatbeeld.

X