ScubaXP Specialty Deep Diver - Diepduiken

Na het behalen van je SSI Open water diver mag je tot 18 meter diepte. Maar soms is er net iets dieper ook nog wel iets leuks te zien. Na het behalen van je SSI Deep dive specialty brevet, ben je gebrevetteerd om te duiken tot deze maximale diepte van 40 meter. Als diepduiker kan je zo weer net iets meer van de onderwaterwereld verkennen.

De SSI Deep dive specialty bestaat uit 4 duiken.  We focussen op de duikplanning voor diepe duiken, navigatie, gebruik van je duikcomputer, het maken van een veiligheidsstop, gebruik van je decoboei, … Diepere duiken maken betekent dat je meer aandacht moet besteden aan je duikplanning, beheer van je luchtvoorraad en veiligheid om de duik goed te laten verlopen.

Deze diepduik specialty is een praktische cursus. De theorie doe je in zelfstudie via e-learning, maar we testen je kennis wel gedurende de uitgebreide briefings voorafgaand aan de duiken. Het programma voor de 4 duiken kan volledig in overleg worden opgesteld. Heb je reeds een diepe duik gemaakt als onderdeel van je SSI adventurer programma ? Dan heb je een vrijstelling voor de eerste duik en hoef je slechts 3 duiken af te ronden om het brevet voor deze SSI deep dive specialty te behalen. De vierde duik kan optioneel nog steeds worden afgerond tijdens de diepduiker cursus.

Minimumleeftijd om aan deze cursus deel te nemen is 15 jaar.

Kostprijs voor deze SSI diepduik specialty: 245 euro (incl. cursusboek & brevetatie, excl. huur duikmateriaal)

Deze specialty is een van onze core specialties, die deel uitmaken van het traject tot SSI Dive Guide en hoger.

X