SSI NavigatieSpecialty_Duikschool ScubaXP

Nog beter leren navigeren ? Dan is deze SSI navigatie specialty iets voor jou. Gedurende de Open water cursus gaven we je reeds de basisbeginselen voor het gebruik van je kompas onder water mee.  Tijdens de navigatiespecialty bouwen we verder op deze basisvaardigheid. Na het afronden van deze cursus navigatie zal je veel meer vertrouwen hebben in jezelf om een duik te leiden. Ben je klaar voor een leuke uitdaging en het opdoen van verdere duikervaring, schrijf dan in voor deze SSI Navigatie Specialty.

In deze SSI Navigatie specialty oefenen we volgende vaardigheden:

  • Hoe afstand inschatten onder water
  • Navigeren zonder kompas
  • Zoekpatronen onder water
  • Navigeren met kompas

We doen samen 3 duiken (i.p.v. de minimaal aanbevolen 2 duiken) om deze cursus te voltooien. Heb je reeds een navigatieduik afgerond in je SSI Adventurer programma, dan heb je reeds de eerste duik van deze specialy navigeren reedsafgerond en blijven er nog 2 duiken af te ronden. Na afloop zal je kunnen navigeren met je kompas, maar ook andere factoren, zoals tijd, stroming, … in je duikplanning te verwerken. Je leert ook je plan aan te passen aan veranderende omstandigheden. Plan je duik & duik je plan !

Minimum leeftijd voor deze navigatie specialty is 10 jaar. De duiken worden volgens afspraak en weersomstandigheden ingepland te Ekeren of Zeeland. Terwijl we leren navigeren, ontdekken we meteen ook meerdere duikplaatsen. We plannen in principe 1 stromings/getijdeduik in Zeeland als onderdeel van deze specialty als de planning en weersomstandigheden dit toelaten.

Kostprijs voor deze specialty: 195 euro. Extra ervaringsduiken kunnen bijgeboekt worden aan 35 euro per duik. Deze prijs is inclusief brevetatie, exclusief huur duikmateriaal.

X