ScubaXP Specialty Nachtduiken - Night Diver

Nachtduiken, donker en minder leven ? Niks is minder waar ! Na zonsondergang komt er een hele andere onderwaterwereld tot leven, je ziet dieren die je bij daglicht niet nergens kon bekennen. De jagers die zich overdag verschuilden nemen de fakkel over en geven het nachtduiken een mysterisch tintje. Tijdens de duiken focussen we zowel op jouw duikvaardigheden bij het nachtduiken als de kennismaking met het nachtleven onder de waterspiegel.

In deze SSI Nachtduik specialty oefenen we volgende vaardigheden:

  • Het gebruik van een duiklamp
  • Navigeren in het donker of beperkt zicht
  • Communiceren onder water
  • Observatie van het onderwaterleven

We doen samen 3 duiken om deze cursus te voltooien, dit is 1 duik meer dan het aanbevolen minimum van 2 duiken. Na afloop zal je nachtduiken kunnen maken zowel hier in eigen land als op vakantie. Je zal een nachtduik kunnen plannen en leiden, samen met een buddy die ook gekwalificeerd is om nachtduiken te maken. Daarnaast zal je ook meer zelfvertrouwen hebben bij duiken waar de zichtbaarheid beperkt is ten opzichte van gewoonlijk.

Minimum leeftijd voor deze navigatie specialty is 10 jaar. De duiken worden volgens afspraak, jouw ervaring en weersomstandigheden ingepland te Ekeren of Zeeland. We ontdekken tijdens deze specialty de duikplaatsen die bij uitstek geschikt zijn om een nachtduik te maken.

Kostprijs voor deze specialty: 195 euro (incl. brevetatie, excl. huur duikmateriaal).

X