ScubaXP Specialty Wrakduiken - Wreck diver

Als je gefascineerd bent door de mysterieuze sfeer rond wrakken op de zeebodem en het uitbundige onderwaterleven dat er soms op deze wrakken aanwezig is, dan is de SSI Wrakduik specialty zeker iets voor jou. Ontdek het verhaal rond het wrak en ga daarna zelf op verkenning.

De SSI Wrakduikspecialty start met een theoretische sessie, in het leslokaal of via een online webinar. Tijdens deze sessie overlopen we samen welke extra duikuitrusting (bvb. reeltje) je nodig hebt om veilig te gaan wrakduiken, welke veiligheidsvoorschriften van toepassing zijn, hoe we een wrakduik gaan plannen, … Deze interactieve workshop bereid je voor op de praktijk.

Het praktijkgedeelte bestaat uit 2 buitenwaterduiken waarin we de eerste ervaring als wrakduiker opdoen. We leren ons oriënteren op een wrak en hoe je gidslijnen gebruikt. Na afronding van deze 2 duiken mag je jezelf SSI Wreck diver noemen. De duiken gaan door op locaties waar we wrakken/onderwaterobjecten vinden binnen de limiet van 18 meter diepte.

Heb je reeds 24 duiken gelogd en ben je 15 jaar ? Dan mag je na een droge oefensessie, nog 2 bijkomende duiken maken om het brevet van SSI Advanced Wreck diver te behalen. Tijdens deze duiken leer je zelf gidslijnen leggen en gaan we ook een stukje in het wrak. Let wel, deze specialty is niet bedoeld om dieper in wrakken te penetreren, hiervoor bestaan nog meer gespecialeerde wrakduik opleidingen.

Minimum Deelname vereisten SSI Wrakduik Specialty:

Minimum deelnamevereisten SSI Advanced Wrakduik Specialty:

Kostprijs (incl. cursusmateriaal & brevetatie – excl. huur duikmateriaal, inkom duiklocatie, kosten bootduiken)

  • SSI Wreck Dive Specialty – 240 euro
  • SSI Advanced Wreck Dive Specialty – 395 euro
X