ScubaXP Materiaalspecialty - Equipment Specialist

De PADI Materiaalspecialty bezorgt jou meer inzicht in de werking van je duikmateriaal. Door een betere kennis over hoe je duikmateriaal werkt, krijg je meer vertrouwen bij het duiken, kan je kleine mankementen opsporen en ben je ook beter geïnformeerd bij je volgende aankoop van duikuitrusting. Deze specialty raden wij dan ook aan voor elke duiker, maar zeker in combinatie bijvoorbeeld met de PADI Rescue Diver.

ScubaXP verzorgt deze specialty onder de vorm van een workshop. Waarin we naast de werking ook het basis onderhoud van je duikmateriaal samen bekijken. Je leert kleine reparaties doen en gaan met jou een reparatiekitje voor jouw duikuitrusting (en eventueel die van je vaste buddy) samenstellen. Deze kit wordt dan een vast onderdeel van je duikkoffer wanneer je naar de duikplaats gaat. En voorkomt dat je door een klein mankement een duik moet missen. Voor mensen die ook duiken organiseren, of dit nu onderling onder vrienden is of binnen een duikclub, bekijken we deze reparatiekit iets ruimer.

Verder gaan we in op hoe je je duikmateriaal het beste opbergt, vervoert, meeneemt op reis en hoe je het materiaal best onderhoud om de winterstop in te gaan. Een goed onderhoud van je duikmateriaal voorkomt heel wat problemen, je wil immers de investering in je duikuitrusting laten renderen. Hoe configureer je je uitrusting het beste ? Zodat je nog gestroomlijnder kan duiken en er niks in de weg hangt. Wat als je ook nog eens een onderwaterfotograaf bent ? En dus ook je onderwaterhuis, met lampen & flitsen meeneemt. Heb je zelf je volledige duikuitrusting ? Breng deze mee naar de workshop of neem een foto mee van jezelf aan de waterkant, deze kunnen we als referentie gebruiken om jou tips & tricks mee te geven.

Samenvatting
  • Werking duikmateriaal
  • Basis onderhoud van je duikuitrusting
  • Opbergen van je duikmateriaal
  • Tips & tricks op maat (voorbereid & gestroomlijnd zijn)
Kostprijs & organisatie

Je mag al deelnemen aan deze materiaalspecialty van zodra je 10 jaar bent en minimaal in het bezit van je (junior) scuba diver brevet. Deze specialty kost 170 euro, incl. brevetatie en telt ook mee voor het PADI Master Scuba Diver brevet. Na afloop krijg je een duikmateriaalchecklist voor in je logboek, zodat je voorbereid naar de duik kan vertrekken.

De PADI Equipment specialty of materiaalspecialty wordt georganiseerd in ons leslokaal. Doch kan ook online gevolgd worden onder de vorm van een interactief webinar, naargelang de interesse van de deelnemers, zullen wij onze lessen aanpassen om langer tijd te besteden aan die punten waarbij meer vragen zijn.

Contacteer ons voor meer informatie.

X