Leren reanimeren – Basic Life Support

Tijdens de basic life support cursus gaan we dieper in op alle levensreddende handelingen bij een ongeval, zo gaan we leren reanimeren, maar ook...

Learn more
Eerste hulp bij ongevallen & duikongevallen

We gaan dieper in op het verlenen van eerste hulp bij ongevallen of duikongevallen. Ook deze cursusmodule is geschikt voor iedereen, niet enkel...

Learn more
Hoe gebruik je een AED

Hoe gebruik je een AED ? Hartfalen is een van de meest voorkomende kwalen en dit bij jong en oud. Een AED, Automated External Defibrillator, is...

Learn more
Zuurstof toedienen

Hoe zit een zuurstofkoffer in elkaar ? Wanneer moet je zuurstof toedienen ?

Learn more
Verwondingen door zeedieren

De meeste zeedieren zijn bang van ons, banger dan wij van hen. Maar welke eerste hulp kunnen we toedienen bij verwondingen door zeedieren ?

Learn more

EHBO voor duikers

ScubaXP EHBO

Onze DAN Provider cursus richten zich op EHBO voor duikers, maar ook het toedienen van zuurstof en eerste hulp bij verwondingen door zeedieren. Kortom heel interessant voor duikers, maar ook niet duikers, zoals bijvoorbeeld een niet duikende ouder of partner van een duiker. De basis in deze EHBO cursus is dezelfde als degene voor eerste hulp thuis of op het bedrijf. Er wordt echter extra aandacht besteed aan duikongevallen.

De DAN provider cursussen bestaan uit verschillende modules. Deze kunnen individueel gevolgd worden, of in combinatie. Zo vormen zij een uitgebreide cursus EHBO voor duikers. Elke module bestaat uit een beetje theorie, maar vooral veel praktijkoefingen. We beschouwen de sessies dan ook eerder als EHBO workshops versus lessen.

  • Reanimatie (basic life support)
  • Eerste hulp (first aid)
  • AED (Automated External defibrillator)
  • Zuurstof toediening, basis & gevorderd
  • Eerste hulp bij verwondingen door zeedieren

Je kan voor elke module apart inschrijven, maar je kan ook een voordeliger combinatiepakket kiezen, al dan niet in combinatie met je Rescue diver brevet. Een cursus EHBO voor duikers in je duikclub ? Of een meer algemene opleiding om eerste hulp te verlenen in je club, jeugdbeweging of bedrijf ? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie en een prijsopgave.

Team

Els Pauwels

Instructrice & Oprichter Duikschool | Gepassioneerd door het onderwaterleven
Als instructrice & verantwoordelijke duikschool, deel ik al 15 jaar mijn passie met iedereen die wil leren duiken.
Els Pauwels

Hans Martens

Instructeur
Ik raakte gefascineerd door de onderwaterwereld en zoveel jaren later is dit uitgegroeid tot een echte passie voor duiken.
Hans Martens
X